Młode, sprężyste listki szpinaku, soczyste truskawki prosto z ogródka, kremowa mozzarella i chrupiące płatki migdałów. Lekka sałatka, do której będziecie nie raz wracać!
Młode, sprężyste listki szpinaku, soczyste truskawki prosto z ogródka, kremowa mozzarella i chrupiące płatki migdałów. Lekka sałatka, do której będziecie nie raz wracać!
Szpinak umyć i osuszyć. Przełożyć do dwóch misek. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Pokrojone truskawki i mozzarellę ułożyć na talerzach. W małym słoiczku przygotować sos – wlać wszystkie składniki, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Skropić składniki sałatki. Płatki migdałowe uprażyć na złoto na suchej patelni i posypać sałatki.
1 porcja to ok. 290 kcal, węglowodany: 9g, białko: 17g, tłuszcze: 21g
0,9 WW
2,5WBT
Smacznego!
Angelina Ziembińska, Dietolog.pl